PBMachines verkoopt gebruikte machines van A-merken

4 dec 2020

PBMachines verkoopt gebruikte machines van A-merken

Door Metaalnieuws – 4 december 2020

Per 1 december is PBMachines van start gegaan. Dit nieuwe bedrijf gaat gebruikte machines voor plaatbewerking en buislasers verkopen op met name de Nederlandse markt.

PBMachines weet zich verzekerd van de steun van een drietal gerenommeerde bedrijven. Dat zijn TBM Maschinenhandel en I-H&S in Duitsland en Severn in Engeland. Zij fungeren als stille vennoten. “Het kopen van een tweedehands machine is een kwestie van vertrouwen”, zegt Dirk Jan Potharst, directeur van PBMachines. “Door vanaf het eerste gesprek de wensen te inventariseren, de mogelijkheden te bekijken en door samen te werken met deze drie partners, kunnen wij in een grote behoefte voorzien.

De door ons ingekochte machines worden eerst uitgebreid getest, eventueel (volledig) gereviseerd en weer vakkundig geïnstalleerd bij de volgende klant. De partners vinden de Nederlandse markt interessant vanwege de hoog technologische productienormen en productiecapaciteit. In het verleden zijn hier al machines in- en verkocht en door onze samenwerking hopen wij op een snelle groei. Er werd een Nederlandse partner gemist met goede markt- en productkennis. Met de oprichting van PBMachines is er nu voor de klant een direct contact met alle kennis en expertise in Nederland voorhanden.”

A-merken

Potharst vervolgt: “Wij leveren en kopen hoofdzakelijk A-merken als Bystronic, Amada en Trumpf machines en er zijn altijd andere merken aan te bieden. Daarnaast zijn we sterk gericht op het inkopen, reviseren en verkopen van gebruikte Trumpf machines. Onze focus ligt zeker niet op machines verkopen van producenten uit de zogeheten emerging markets.”

Dirk Jan Potharst dicht het nieuwe bedrijf goede kansen toe. “De afgelopen jaren zijn enkele partijen die handelen in gebruikte machines voor plaatbewerking verdwenen. Wij gaan deze markt bedienen met kwaliteitsmachines met ervaring.

Er is in Nederland ruimte voor een bedrijf dat met een goede service de verkoop van A tot Z begeleidt. Dankzij onze partners zijn we sterk in het terughalen van machines. Deze worden aangekocht en bij de kopende klant weer volledig in bedrijf gesteld. Of volledig uit elkaar gehaald en weer zo goed als nieuw gemaakt voor een volgende gebruiker. Het reviseren door onze gecertificeerde partners doen we hoofdzakelijk voor de Trumpf machines. Dit betekent dat de machines die we verkopen zo weer in het netwerk kunnen worden gebracht en eventueel ook kunnen rekenen op de volledige ondersteuning en service van Trumpf.”

Dirk Jan Potharst zal PBMachines in eerste instantie in zijn eentje runnen vanuit zijn kantoor aan huis in Smilde. “De verwachting is dat we op den duur zullen groeien naar een organisatie met zeven à acht mensen.”

Terug naar overzicht