Nieuw: PB Machines partner LISSMAC Metal Processing

12 apr 2021

De service van PB Machines is van af heden uitgebreid met de verkoop van nieuwe LISSMAC ontbraammachines.

Bij autogeen- en plasma snijden ontstaan slak en bramen aan de plaat. Vaak is dit ongewenst, en moet dit worden verwijderd. Ook bij (fiber)lasersnijden ontstaan bramen, insteek spetters en kan een oxidehuid ontstaan. Dit is handmatig te verwijderen, maar kan volledig automatisch met een LISSMAC machine.

Waarneer een volledig aanhechting van verf of andere oppervlaktebehandelingen noodzakelijk is, zal er een radius aan de snijkant of gat moeten worden gecreëerd.
LISSMAC biedt deze mogelijkheden met zijn Metal Processing machines voor gestanste-, laser-, water-jet-, plasma- en autogeen gesneden platen. Dit kan gaan om enkel ontbramen, een perfecte finish aan de plaat aanbrengen of dubbelzijdig slak verwijderen aan binnen- en buiten contouren van plasma- en autogeen gesneden plaat.

Meerdere bewerkingen kunnen worden gecombineerd. Eventueel in één enkele doorgang. Dit kan gaan om het aanbrengen van radii aan snijkanten of gaten of het dubbelzijdig oxide verwijderen.
De voordelen zijn efficiënte bewerkingstijden en hoge productiviteit.

LISSMAC Metal Processing machines onderscheiden zich door de eenvoudige bediening, lage gereedschapskosten en in het bijzonder een hoog rendement.
Zelfs voor composiet materialen, welke steeds belangrijker worden in de industrie, zijn er speciale slijp- en ontbraam processen.

Individueel configureerbare opties zijn ook mogelijk, welke worden toegespitst op de specifieke wensen en eisen van de klant. Zowel voor droog- als nat werkende uitvoering. Bijvoorbeeld bij het op RVS verschillende finishes aanbrengen.
LISSMAC levert dan de volledige bewerkingsstraat voor het specifieke formaat van de plaat, het transportsysteem, afzuiginstallatie en het automatisch laden en ontladen van de platen.

Lees Meer

Terug naar overzicht